12.05.2024

U sklopu projekta DKC live: Novi prostori zajednice, kulture i društvenosti, Mreža društveno-kulturnih centara razvijala je nove formate svog djelovanja u Dubrovniku 11. i 12. travnja 2024.

Radionica koju je Kristina Tešija sa splitskog community radija KLFM održala u prostoru Art radionice Lazareti pod nazivom “Produkcija radijskog sadržaja: Od zajednice za zajednicu” okupila je deset polaznika i polaznica koji su se imali priliku upoznati s konceptom medija zajednice s naglaskom na radio i novinarsko praćenje nezavisne kulturne scene u audio formatu. Radionica je rezultirala kolažnom reportažnom emisijom koju potpisuju polaznici i polaznice radionice, a koju je montirala i producirala Kristina Tešija. S ciljem da radionica pruži osnovne uvide u jednostavne i dostupne alate za snimanje i produkciju sadržaja, a sve kako bi zajednica okupljena u i oko ARL mogla kvalitetno pratiti brojne programske aktivnosti i događanja koja se odvijaju na lokalnoj sceni, ova je radionica možda označila početak community radijske priče na jugu Dalmacije.

U sklopu posjeta Art radionici Lazareti, snimljen je i razgovor s Petrom Marčinko, koordinatoricom Platforme za Lazarete, o prošlosti i budućnosti tog za Dubrovnik izrazito važnog prostora.

DKC LIVE / Dubrovnik u eteru