23.04.2021

Na završnoj konferenciji projekta DKC-HR održani su paneli o praksama sudioničkog upravljanja i civilno-javnog partnerstva u društveno-kulturnim centrima u Hrvatskoj i regiji.

Autor: Clubture

Savez udruga Klubtura je 23. rujna 2020. u Zagrebu organizirao konferenciju povodom završetka projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara koji je proveden u sklopu poziva Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi. U sklopu konferencije održani su paneli o praksama sudioničkog upravljanja i civilno-javnog partnerstva u društveno-kulturnim centrima u Hrvatskoj i regiji. Konferencija je održana u prostoru zagrebačkog Pogona uz mogućnost sudjelovanja putem online platforme Zoom. Uvjeti za sudjelovanje u programu konferencije u prostoru Pogona bili su prilagođeni epidemiološkim mjerama. Detaljan izvještaj o održanoj konferenciji nalazi se ovdje.

Konferencija je provedena u sklopu projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara koji umrežava postojeće lokalne civilnodruštvene inicijative za uspostavu društveno-kulturnih centara na razini Hrvatske.

Projekt DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.

* Članak je izvorno objavljen na kulturpunkt.hr.

DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara