18.03.2022

Nakon radionice interulturnog dijaloga u Puli sa Savezom udruga Rojca koja je bila održana u listopadu 2021., ova interaktivna radionica bit će održana i u suradnji s Platformom za Društveni centar Čakovec u Svetom Juraju na Bregu 30. ožujka 2022. te s Forumom udruga nezavisne kulture (FUNK) u Koprivnici 23.ožujka 2022.

Interkulturni dijalog definira se kao otvorena i puna poštovanja razmjena pogleda između pojedinaca i između grupa različitog porijekla i različitih etničkih, kulturnih, religijskih i jezičnih tradicija koja se vodi u duhu međusobnog razumijevanja i uvažavanja”.

Za graditi kvalitetne interkulturne odnose, doprinositi kulturnom pluralizmu, ali i graditi društvo jednakosti želimo širiti spektar organizacija i aktivnosti. Organizacije u kulturi, pojedinci koji se bave inkluzijom, demokratizacijom, ljudskim pravima, rade s manjinama ili pak solidarnom ekonomijom i okolišem iz Čakovca i Koprivnice ovog će ožujka biti sudionici interaktivne radionice „Interkulturalnost i interkulturni dijalog“.

Radionice vodi Iva Zenzerović iz Centra za mirovne studije iz Zagreba, a organizirana je u sklopu projekta “Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara” čiji je nositelj Operacija grad.

Projekt Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara do održivog okvira za sudioničko upravljanje je podržan sa € 149.940 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Upravitelj Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj je konzorcij u sastavu Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, Zaklada za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centrom za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Interaktivna radionica „Interkulturalnost i interkulturni dijalog“